expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

vineri, 21 august 2015

Platoul Cornesti Targu-Mures

Am descoperit aceasta frumoasa locatie intai numai adulti, apoi a doua oara, prin ochii unui copil de nici 4 anisori, care a fost fascinat de tot ce a gasit in acest loc!
Platoul Cornesti este cel mai inalt punct din Targu-Mures, fiind situat la aproximativ 400 m fata de oras, fiind un loc excelent de petrecere a timpului liber si se intinde pe aproximativ 40 hectare. Din centrul orasului faceti circa 5 minute, cu masina iar indicatoarele de informare sunt la tot pasul. Drumul ce duce la platou,este unul superb, cu multe curbe, plin de vegetatie pe de-o parte si cealalta a drumului, vile impozante cu niste view-uri asupra orasului de-ti taie rasuflarea, pana ajungi intr-o padure de stejari inalti. Te asteapta o parcare pe cat de mare este,pe atat de neincapatoare devine in weekend, dar se gaseste mereu un loc indepartat de parcare! Nu disperati!
Eeee acum vine partea funny a parcului...inca de la intrarea in parc, pe partea dreapta, este amenajat un traseu de aventura pentru toate varstele, cu tiroliene, zone de echilibristica la un nivel maricel fata de sol, toate acestea desfasurandu-se sub atenta supraveghere a instructorilor si fiecare participant echipat adecvat. Pe partea stanga a parcului, este oraselul copiilor! Si nu glumesc cand zic asta.. Mayra,copilul de nici 4 anisori, alerga dintr-o parte in alta ca un titirez, pentru ca nu stia unde sa se duca mai intai, avand atatea posibilitati de alegere. Parcul de distractie pentru copii este cea mai buna investitie pe care a putut s-o faca primaria Targu-Mures! Tobogane de diferite marimi si forme, casute, labirinturi, leagane, trambuline, plase suspendate, tuburi, tiroliana si panta de lemn, pe aceasta din urma, copii pot invata notiuni de alpinism. Peste tot exista iarba verde sau covor moale, cauciucat, pentru a feri copii de accidentari.Si toate se folosesc gratuit. Contra cost sunt masinutele electrice,pictura pe fata sau o plimbare prin padure cu trenuletul Thomas.
Ca adult, poti inchiria o bicicleta cu doua locuri si sa dai o tura pe aleile parcului, sau poti folosi aparatele de fitness de la intrarea in parc. Parcul are amenjate piste de biciclete, de alergare, sau trasee marcate pentru plimbari in natura.
Exista chiar si o zona unde iti poti face singur un gratar la iarba verde, sau daca vrei sa fii servit exista cateva restaurante cu mancare traditionala.
Pe mijlocul parcului este o alee lata, pavata si lunga care duce in capat la cea mai mare gradina zoologica din Romania. Vizitand cu ceva timp in urma, gradina zoologica din Nurnberg- Germania, am fost putin sceptica la inceput,tinand cont de cum arata la noi,in Romania,gradinile zoologice, nici una nu se ridica la standardul celei din Nurnberg! Dar m-am inselat! Se poate si in Romania sa gasesc un zoo foarte bine ingrijit, bine organizat, curat, intretinut si cu animale curate si hranite corespunzator.Un bilet de intrare in gradina, costa de adult 8 lei iar de copil 3 lei.
Inca de la intrare,te intampina pavilionul maimutelor, mai exact macacii japonezi, sunt cei fara blana la fund..iti vine sa stai ore in sir sa te uiti la ei cum isi poarta puii cu mare atentie, cum se catara pe gratiile custii si scot mana afara sa prinda pufuletii dati de vizitatori, uneori se mai cearta intre ei, se ciufulesc...ma gandesc cu cine or semana asa??
Drumul continua cu o incapere imensa in care se gasesc serpi anaconda, boa, soparle, iguane dar si acvarii cu pesti. Mai sus exista un lac special creat pentru lebedele negre si albe.Un alt pavilion special creat pentru pasarile rapitoare.Toata gradina are alei pavate, bancute vopsite,cosuri de gunoi, la fiecare animal exista un panou cu informatii despre provenienta.Te poti plimba linistit printre tarcurile leilor, tigrilor, ursilor sau te poti odihni pe o bancuta la umbra, privind camilele sau atractia gradinii, elefentica Tania, care are 36 de ani si a crescut numai in captivitate.
Gradina fiind amenajata intr-o padure, automat animalele sunt in mediul lor, de la an la an se fac mici modificari pentru a creea si mai mare confort animalelor, dandu-le in acest fel sentimentul de libertate.
Cu fiecare vizita facuta, atat in parc cat si in gradina zoologica, am avut un sentiment de mandrie fata de tara mea, uite ca se poate si in Romania sa gasesc un loc perfect pentru petrecerea timpului alaturi de copii si prieteni.
Daca ajungeti vreodata in Targu-Mures,nu trebuie sa ratati Platoul Cornesti!





























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu